• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë

Tri të vërtetat që nuk i pëlqejnë askujt rreth dashurisë

Si në filma ashtu edhe në muzikë, shumë këngë e dedikime janë shkruar për dashurinë, duke e idealizuar atë. Që nga John Lennon që shkroi “Gjithçka që ju duhet është dashuria”, tek Trent Reznor me këngën “Dashuria nuk mjafton”. Shumë prej nesh e idealizojmë dashurinë. Shpesh e shohim si një kurë për të gjitha problemet e jetës. Dhe për shkak se e idealizojmë dashurinë, e mbivlerësojmë atë. Si rezultat, marrëdhëniet tona shpesh paguajnë një çmim, shkruan “Panorama”. Kur besojmë se “e gjitha çfarë kemi nevojë është dashuria” si Lennon, kemi gjasa të injorojmë vlerat e tjera themelore si respekti, përulësia dhe përkushtimi ndaj njerëzve që kujdesen për ne. Është koha për t’u përballur me tri të vërteta të ashpra për dashurinë:

1- Në dashuri, dy persona nuk duan njësoj

Vetëm për shkak se biem në dashuri me dikë, nuk do të thotë se ata janë një partner i mirë për ne dhe të rrimë gjithë jetën bashkë. Dashuria është një proces emocional; përputhshmëria është një proces logjik. Ne nuk mund t ërrimë gjatë me një person i cili nuk na respekton, na bën të ndihemi keq, nuk na respekton të paktën njëlloj sa ne etj.

2- Dashuria nuk zgjidh problemet në çift.

Edhe pse dashuria mund të jetë pa kufij për një person, zënkat dhe debatet mund ta shkatërrojnë një lidhje.

3- Dashuria nuk është gjithmonë vlerë për të sakrifikuar veten

Në një marrëdhënie dashurie, është normale për dy njerëz që herë pas here të sakrifikojnë dëshirat e tyre, nevojat e tyre, si dhe kohën e tyre për njëri-tjetrin. Por kur vjen puna për të sakrifikuar vetë-respektin e dikujt, dinjitetin, fizikun, ambiciet e dikujt dhe qëllimin e jetës, vetëm për të qenë me dikë, atëherë e njëjta dashuri bëhet problematike. /Përkthyer nga Bright Sight/