• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Lajme

Studim i fundit: Faktorët që ndikojnë në lumturinë e njerëzve nuk janë paratë, por…

Në një studim të kryer nga “London School of Economics” janë pyetur 200 mijë njerëz për faktorët që ndikojnë në mirëqenien e tyre. Richard Layard, tha se gjetjet tregojnë se shteti duhet të luajë rol të ri në lumturinë e qytetarëve, duke u fokusuar më shumë në “krijimin e mirëqenies” sesa “krijimin e pasurisë”. “Gjetjet tregojnë se gjërat që ndikojnë lumturinë dhe vuajtjen tonë janë marrëdhëniet shoqërore dhe shëndeti mendor e fizik”, tha Layard. Studimi është bazuar në disa anketa ndërkombëtare nga e gjithë bota.