• youuinsttaaffccbb
TEST
Instant Articles, Jetë, Këshilla, Lajme

Stresi ju shëndosh? Ja çfarë të keni parasysh që ta parandaloni

Si fillim duhet ta keni të qartë që ushqimi nuk do ju ngushëllojë kurrë pavarsisht asaj që po kaloni. E nëse para një takimi me rëndësi i jeni futur pjatës me kokë, nuk ka qenë uria ajo që ju ka shtyrë.

Stresi të shtyn drejt të ngrënit emocional, si e vetmja mënyrë për të mbushir boshllëkun emocional. Ky nuk është një problem aq i madh nëse ndodh rrallë, por kurrësesi nuk duhet kthyer në rutinë.

Mënyrat si ta shmangni janë:

Si fillim duhet të gjeni arsyen pse jeni të sttesuar dhe të përpiqeni të bëni diçka për të.

Mos e shmangni gjithmonë nepsin për të ngrën ushqimin që ju pëlqen nga frika se shëndosheni. Njëherë në ca kohë duhet t’ja lejoni vetes të kënaqni shijen tuaj.

Merru me aktivitet fizik që të ulësh nivelin e stresit.

Fli gjumë 7-8 orë dhe përpiqu të ndjekësh një orar çdo ditë.

Pini sa më shumë ujë. Trupi me raste e ngatërron urinë me etjen./revistawho.com