• youuinsttaaffccbb
TEST
Këshilla, Si të ... ?

Si të menaxhoni miqësitë në punë

Të kesh miq në punë është një dhuratë e mrekullueshme. Por kujdes, kjo nuk është një e drejtë dhe nuk duhet me patjetër të kesh miq. prandaj është e rëndësishme si për veten dhe për të tjerët të pranosh kritikat dhe… të evitosh thashethemet. Ekspertët sjelli dhjetë rregulla për të pasur një shoqëri të mirë në punë.

Mirëmëngjes
E keni idenë se sa persona shmangin përshëndetjet në punë? Mjafton një buzëqeshje e thjeshtë për të nisur mirë ditën.

Kaos
Të kufizosh sa më shumë bezdisjen dhe zhurmat është një akt respekti ndaj kolegëve që ndajnë të njëjtën hapësirë me ty. Flet pa fund? Mjaft! Kjo të shpërqëndron dhe humb energji kot. Për këtë bëni një pushim të shkurtër dhe përqëndrohuni tërësisht.

Si je?
Të bësh pyetje me një kuriozitet naiv dhe të hysh në jetën e tjetrit me xhentilesë dhe jo ta vësh në siklet. Kolegu pranë teje është një person me pasione, frika, fëmijë dhe ëndrra njësoj si ty: mësohu ta njohësh me të përditshmen, pak e nga pak.

Rastet
Të mbash mend ditëlindjen e dikujt dhe të organizosh një surprizë të vogël si mënyrë për të festuar dhe për ta vënë personin në qendër të vëmendjes. Kujdes me mbledhjen e fondeve për dhuratat dhe takimet jashtë temës së punës.

Efekti i paqes
Puna nuk është vetëm momentet e kontrastee problemeve apo keqkuptimeve mes kolegëve apo dhe shefave. Dëgjo ankesat e kolegëve, por mundohu të zbusësh konfliktin. Kjo do të ishte në të mirë të të gjithëve.

Jini të përulur
Të bëheni miq nuk do të thotë që të jeni dakord me çdo gjë. Pranoni mendimet ndryshe, jeni i hapur ndaj kritikave. Mendimet e atyre që njohim në punë janë të çmuara, pasi zgjerojnë horizontin tonë mental.

Mirësjellja
Mirësjellja vjen nga zemra dhe përmirëson cilësinë e jetës duke krijuar pozitivitet në lidhjet ndërpersonale. Jini të kujdesshëm ndaj nevojave të të tjerëve, merre me të qeshur gjithçka që të rrethon, jetoni me bujari dhe optimizëm. Kjo ndihmon në shtensonimin e energjive.

Ndani me të tjerët
Të ndash me kolegët atë që di është një vlerë e shtuar për të arritur objektivin e punës dhe për të përmirësuar skuadrën. Të vlerësosh se mendimi juaj mund të jetë i dobishëm është një çështje thelbësore, dhe mësohuni ta thoni në momentin e duhur.

Zgjidh
Të jesh miq do të thotë të thuash të gjitha? Jo. Shmangni vënien në siklet të njerëzve me informacione që mund të krijojnë një problem në punë. Në fund të fundit miku është gjithmonë kolegu juaj, për momentin. Zgjidh sa dhe kur të ndaj jetën private, por ji i sinqertë në atë që thua.

Konfidencat
Një rregull thelbësor i miqësisë është të dish të rruash konfidencat e informacionit që shpërndani. Kjo është e rëndësishme pasi është një kusht për të krijuar një lidhje të mbështetur në besim. Dëgjoji miqtë e tu, ji e vërtetë në atë që dëshiron të ndash me të tjerët, shfaq pozitivetet dhe lidhja miqësore do të jetë e lumtur.