• youuinsttaaffccbb
TEST
Instant Articles, Lajme

Shprehjet që përdorin vazhdimisht çiftet kur grinden

Shprehjet që përdorin vazhdimisht çiftet kur grinden, shkruan JavaNews.

1. “Asgjë”

Njëri partner mund të pyesë: “Çfarë është e gabuar?” Dhe fjala e fjala e parë është: “Asgjë”. Që nga përgjigjja është e qartë se diçka është e gabuar. Në të vërtetë, “asgjë” do të thotë: “Sigurisht jam i mërzitur, por jam i frikësuar, se po të them tjetër fjalë grindja do të përkeqësohet”.

2. “Çfarëdo”
“Çfarëdo që” mund të ndërpresë thelbin e bisedës dhe minimizon ndjenjat tuaja dhe shqetësimet.

3. “Gjithmonë” / “Kurrë”
“Gjithmonë” dhe “asnjëherë” janë rrallë faktike. Kur përdorni shprehje që përfshijnë “gjithmonë” apo “kurrë”, jeni duke thënë se partneri nuk ndryshon. Kjo e bën partnerin të dorëhiqet nga biseda. Hiqeni “gjithmonë” dhe “kurrë” nga fjalori. Në vend të kësaj, provoni “shpesh” për të mbajtur fokusin në situatën e tanishme

4. “Ju jeni vetëm si (Babai / nëna / motra, juaj)”
Ky është një tjetër shembull i diçkaje që jë partner pasiv-agresiv e thotë në fillim të konfliktit. Në vend të: “Unë të ndjehemiI mërzitur nga ju”partneri juaj do të thonë: “Ti je vetëm si nëna jote.”

5. “Ju jeni shumë e ndjeshme” / “Ju i merrni gjërat shumë personalisht”
Partneri juaj mund të jetë duke u përpjekur për të thënë, edhe pse në një mënyrë shumë të padobishme, që dua të të them diçka që mund të të mërzisë, por ata janë të frikësuar nga reagimi juaj./revistawho.com