• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Who Eros

Seks oral të sigurt, ja si të veproni

Seksi oral është më i rrezikshëm nëse ju ose partneri juaj keni një sëmundje ngjitëse seksuale të patrajtuar, higjiena e keqe e gojës (mishrat me gjakderdhje, ulcerat), ose kur derdhni spermën në gojë.

Ka gjëra që ju mund të bëni për të zvogëluar rrezikun lidhur me seksin oral:

. Mos bëni seks oral kur ju ose partneri juaj ka plagë në gojë (të tilla si lezione herpes në gojë).

. Shikoni në organet gjenitale të partnerit tuaj lezione (ulje, scrapes, ose plagë) para seksit oral.

.Nëse ju gjeni diçka, shmangni kontaktet deri në marjen e një trajtimi të mirë mjeksor. Shumë rrallë janë lezione gjenitale rezultat i ngrohjes, motit, ose përdorimi i rrobave të tjetrit.

. Mos pastroni dhëmbët tuaj nëse zakonisht, pasi ju i pastroni, keni probleme me gjakderdhjen nga mishrat. Se mishrat gjakosen dhe është më e lehtë për të marrë virusin. Përdorni më mirë solucion shpëlarës për gojën. Përdorni gargarë ose nenexhik për aromën e gojës.

. Shmangni gëlltitjet e sekrecioneve që mbush gojën tuaj dhe aq më tepër të spermës.

. Përdorni kondoma latex për seks oral me një burrë.

. Shmangni marrëdhënie seksuale vaginale orale gjatë menstruacioneve për të parandaluar kontaktet me gjakun.

. Kujdesuni për gojën tuaj. Shanset e gjetjes së HIV rriten përmes seksit oral në qoftë se ju keni gjakderdhje nga mishrat e dhëmbëve, ulcerat, apo infeksione në gojë.

. Provo masazh ose masturbim reciprok.

. Shmangni duke i dhënë një njeriu seks oral në qoftë se penisi i tij prek fytin tuaj ose bajamet (të shkaktuara ndonjëherë nga depërtimi i thellë), ose nëse keni lëndime në gojën tuaj shkruan gazeta express.