• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Lajme

Parajsa e bizneseve, del lista me 10 vendet ku nuk paguhen taksa…

Taksat atje janë thuajse inekzistente asnjë penalitet për fondet e depozituara, pak vëmendje rreth transparencës dhe një indiferencë e konsiderueshme në lidhje me marrëveshjet ndërkombëtare që i takojnë pagesës së taksave. Me një fjalë një parajsë e vërtetë, ku mund të ndërtosh biznese pa fund edhe pse aktiviteti i fabrikave apo ndërrmarrjeve mund të jetë me mijra kilometra distancë nga qendrat e banuara. Sipas website Oxfam si më poshtë janë 10 shtet më komode kur bëhet fjalë për të tërhequr kapitale të huaja.

 bermda

1 – Bermuda

kajman

2 – Ishujt Kajman

tappa-1-planimetria

3 – Vendet Baske

svicra

4 – Svicra

singapor

5 – Marina Bay Sands, Singapor

ir

6 – Irlanda

Lux 0244 Luxembourg City, Grund, bridge over Alzette river
7 – Luksemburg

karaibe

8 – Karaibe

hong-kong

9 – Hong Kong

qipro

10 – Qipro