• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Lajme

Nuk lejohen dy bashkëshortë në kryesinë e PS-së, Olta Xhaçka sqaron pozicionit e vet dhe të Gaçit

Anëtarja e kryesisë së Partisë Socialiste, Olta Xhaçka, sqaron nenin e ri të Kodit të Etikës të Asamblesë Parlamentare, i cili nuk lejon bashkëshortët si anëtarë të saj. Xhaçka në një intervistë për gazetën “Panorama”, shprehet se përcaktimi përjashtues nga asambleja për një nga bashkëshortët nuk është i vlefshëm për deputetët, të cilët janë automatikisht anëtarë dhe jo të zgjedhur. Ndërsa për grupin parlamentar, sipas Xhaçkës, funksionon rregullorja e Parlamentit dhe jo ajo e asamblesë. “. Unë dhe Artani jemi anëtarë ex-­officio të Asamblesë Kombëtare, si pasojë e të qenët deputetë të Partisë Socialiste. Kodi i Etikës tenton të rregullojë disa marrëdhënie etiko­morale për ta bërë sa më të drejtë vendimmarrjen e këtij forumi dhe nuk është as rregullore, as kod etike për veprimtarinë e deputetit. Deputetët dhe veprimtaria e tyre rregullohen nga kodi i tyre, jo ai i Asamblesë Kombëtare të PS-­së. Ndaj edhe kuptimi se ky kod etik i Asamblesë Kombëtare rrezikon mandatin e deputetit të njërit prej nesh është një keqkuptim i madh, pasi pika 3 e nenit, e cila citohet në këtë rast, nuk është për deputetët, por për papajtueshmërinë e mandatit të kryetarit të PS­-së në bashki apo komunë me funksione të tjera politike, të zgjedhura apo të emëruara në parti”, ka thënë Xhaçka.