• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Këshilla

Nuk do të përdorni më prezervativë, së shpejti në treg çaji kundër shtatzënisë

Nëse nuk jeni të gatshme për të lindur fëmijë dhe ndiheni në siklet të merrni pilula kontraceptive, së shpejti do të mund të pengoni ngjizjen – me çaj bimësh. Një prodhues britanik i çajeve është bashkuar me kompanitë farmaceutike, që me forca të përbashkëta të krijojnë gjeneratën e re të kontracepsionit hormonal. Dhe arritën zgjidhjen gjeniale. Në kuti ka 21 ose 28 qese të vogla, dhe secila syresh përmban dozën e duhur të hormoneve kontraceptive, si edhe tableta e zakonshme. Sipas vlerësimeve të tyre, deri në vitin 2026 kjo do të jetë metoda kryesore e përdorimit të kontraceptivëve oralë, ndërkaq “pilula” e mirë dhe e vjetër do të bëhet një e kaluar. Ndonëse askush nuk konteston veprimin kontraceptiv të kontraceptivëve të sotëm, shumica vlerësohen me dyshim rreth efekteve përcjellëse. /Telegrafi