• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Këshilla, Lajme

Nëse pediatri i fëmijës tënd nuk t’i ka dhënë këto këshilla, kërko një tjetër

Kur bëhesh prind për herë të parë fillon edhe të humbasësh durimin jo vetëm për shkak të orëve të zgjatura pa gjumë, por edhe shumë faktorëve të tjerë. Ajo çka i shqetëson vërtet prindërit është nëse diçka nuk shkon mirë fëmijën e tyre.

Pas disa kërkimeve mjekët pediatër kanë nxjerrë 5 fakte të rëndësishme për shëndetin e fëmijëve që çdo prind duhet t’i dijë.

  1. Nuk duhet të hamendësoni për medikamentet.

Asnjëherë mos i jepni fëmijës tuaj medikamente pa recetën e mjekut edhe nëse fëmija i fqinjit mund të ketë të njëjtat simptoma

  1. Përmirësoni sistemin imunitar të fëmijës tuaj

Shëtisni me fëmijën tuaj dhe mos e neglizhoni aktivitetin fizik të tyre

  1. Tregohuni të duruar

Disa sëmundje kalojnë me kalimin e kohës, mos u mërzisni me fëmijën tuaj nëse grindet

  1. Mos i injoroni vaksinimet

Vaksinat janë shumë të rëndësishme për shëndetin e fëmijëve. Mos i neglizhoni ato.

  1. Mbani mend simptomat e sëmundjeve të ndryshme

Gjithmonë është më mirë të veproni sa më shpejt nëse fëmija juaj ka shqetësime./revistawho.com