• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Instant Articles, Lajme

Maskat dhe tymi pushtojnë rrjetin!

Periudha e izolimit social, kur shoqëria ndaloi së funksionuari dhe lëvizja e makinave u ndalua, nxorri në pah një vërtetë, deri atëherë debatueshme: ndotja nga makinat është dëmtuesi kryesor i cilësisë ajrit dhe  gjerë.

Ditë pas dite qiejtë e  qyteteve tona u bënë qartë dhe horizonti i shikimit tonë u shtua. E gjithë ndotja e shkaktuar ndër vite u largua pak kohë.

Shumë prej nesh madje filluan mendojnë se ndoshta kjo gjëndje e re duhej vazhduar; makinat nuk duhen përdorur ; kjo pastërti e ajrit dhe qiellit duhet jetë standardi i ri sepse ndotja na kushton shumë shtrenjtë

Tashmë jeta sociale po kthehet normalitet, por rrjeti mesa duket nuk e ka harruar se një botë e mirë është e mundur. Këto ditë, feed-in e shumë prej nesh u shfaqën fotot e shumë prej njerëzve medias me maska mbytura tym. Fjodora Fjora, Orinda Huta, Blendi Salaj, Nevina Shtylla, Florian Agalliu dhe shumë tjerë publikuan fotot e tyre duke përshkruar rëndësinë ka një mjedis me ajër pastër.

pamundësi për evituar totalisht përdorimin e makinave, ata bëjnë thirrje për ndryshuar stilin tonë të jetesës promovon ndotjen. Nga përdorimi i biçikletave deri te zëvëndësimi i makinave me ato elektrike, gjithë mund kontribuojmë uljen e ndotjes qytetet tona.

Fatmirësisht kjo thirrje ësht ndjerë edhe nga kompanitë e mëdha vend. Një kompani e cila qëndron pararojë  transformimeve ekologjike operacioneve tregtare është edhe Coca – Cola Bottling Shqipëria. Kjo kompani sapo ka prezantuar një flotë prej 56 makina – 100% elektrike për shkuadrat e tyre shitjeve Tiranë. Ky investim i CCBS do reduktojë 178 ton Co2 vit, sasi e cila përthithet nga 13,327 pemë.

Le shpresojmë se kjo nismë do ndiqet edhe nga të tjerë individë, biznese apo institucione publike mënyrë  shtohet infrastruktura e nevojshme për makina elektrike dhe qiejt e pastër jenë një realitet i përditshëm.