• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Këshilla

Këto sëmundje ndikojnë në jetën tuaj seksuale

Si mendoni se do të ndiheshit nëse nuk do të bënit asnjëherë seks? Qoftë nëse jemi në një lidhje afat-shkurtër, apo edhe në lidhje serioze, seksi gjithmonë ka domethënie të madhe për të gjithë ne. Mirëpo, për shumë njerëz seksi është me dhimbje, shumë i shkurtër, apo thjeshtë i pamundur. Këto janë dy sëmundjet më të shpeshta që duhet t’i dini:
Vaginismus
– Një prej arsyeve kryesore se përse njerëzit nuk bëjnë seks është ‘vaginismusi’. Kjo sëmundje e shkakton një ngushtim të muskujve rreth vagjinës, kurdo që dikush provon të penetroj. Me fjalë të tjera mbyllet e tëra kur provoni të bëni seks. Një në 500 femra është e diagnostifikuar me këtë sëmundje.
Problemet me ereksion
– Ky ç’rregullim do të thotë që mashkulli nuk mund ta mbajë lart shokun e tij. Edhe përse njerëzit mendojnë se kjo sëmundje shfaqet tek meshkujt më të vjetër, rreth 7-8% e meshkujve të moshave 20-40 vuajnë nga kjo sëmundje e njëjtë, shkruan noa. Trajtimi më i mirë për këtë sëmundje është të lini duhanin, të pini më pak alkool dhe të mos përdorni drogë. Gjithashtu edhe ushtrimet fizike do ndihmonin shumë.