• youuinsttaaffccbb
TEST
A e dini se ..., Jetë, Këshilla, Shëndet

Këtë pjesë të trupit gjysma e botës harron ta lajë kur bën dush

Të gjithë kanë kujdes për pjesë të veçanta të trupit kur bëjnë dush. Shampo të veçantë për flokët, shampon më të mirë për turpin dhe sapun të veçantë për fytyrën, por a i lani t gjitha pjesët e trupit tuaj? Në një ekperimetn social është zbuluar se disa nga pjesët e trupit nuk lahen mjaftueshëm ose nuk preken fare gjatë dushit. Fjala është për kërthizën, e cila gjithmonë anashkalohet, por kjo duhet të ndryshojë. Injorimi q ëi bëhet larjes së kërthizës e bën atë një vatër të rrezikshme mikrobesh, por edhe infeksionesh në raste specifike. Ekspertë nga dermatologjia kanë qëndrime të ndryshme porsa i përket metodës që dueht larë kërthiza, por të gjithë pajohen në një pikë: Kërthiza ka nevojë për larje delikate të përdithshme dhe kjo ësht ënjë domosdoshmëri. Prandaj, bëni mirë që në dushin e radhë të mos e neglizhoni kërhtizën tuja, për një shëndet më të mirë./JOQ