• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Këshilla

Ja pse iu del gjak nga pastrimi i dhëmbëve

Pastrimi i dhëmbëve është diçka e domosdoshme dhe gjithë secili i pastron ata të paktën dy herë në ditë nëse jo pas çdo ngrënieje.
Ndonjëherë ndodh që gjatë pastrimit nga mishi të del gjak, apo edhe para se t`i pastroni ata dhe për këtë ka disa arsye pse ndodhë. Këto janë arsyet se pse del gjak nga mishi i dhëmbëve :

Jeni duke ngrënë shumë ushqime të shpejta (siç është hamburgeri).

Jeni femër (femrat e kanë më të ndjeshëm mishin e dhëmbëve).

Nuk e mbani mirë higjienën e gojës.

Nëse jeni duke e marr ndonjë terapi mjekësore.

Infeksion i mishrave.

Pini duhan. / Gazeta Express