• youuinsttaaffccbb
TEST
Seks

Ja çfarë ndodh me femrat pas seksit

Galeni, mjek grek, kishte shkruar: “Çdo kafshë është e mërzitur pas aktit seksual, përveç femrës njerëzore dhe gjelit”.

Duke dashur të mos shfaqim mungesë respekti ndaj Galenit, duhet të cekim se ndjenjat e melankolisë pas seksit nuk janë aq të rralla tek femrat sa mendoni.

Në një letër të publikuar këtë javë në Journal of Sexual Medicine, 46 për qind e studentëve femra kishin raportuar për simptoma të PCD-së (disforia pas aktit seksual), të paktën një herë në jetë.

Mbi pesë për qind e 230 të anketuarave kishin thënë se kanë përjetuar simptoma të PCD-së “disa herë” brenda katër jave të fundit. Deri tani nuk duket se ekziston një lidhje mes PCD-së dhe intimitetit në lidhjet e ngushta.

Studimet kanë treguar se 10 për qind e grave kanë përjetuar “mërzinë pas aktit seksual”, dukuri e cila karakterizohet nga shqetësimi, ndjenja e melankolisë dhe depresionit, zemërimit etj.

Në një tjetër studim të publikuar në International Journal of Sexual Health, më shumë se gjysma e femrave të anketuara kishin thënë se ndjeheshin të depresionuara edhe pas një seksi të kënaqshëm./syri.net