• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Këshilla

Ja çfarë duhet të bëni nëse digjeni nga dielli

Të gjithëve na ka ndodhur që të jemi djegur në plazh dhe për këtë kemi provuar disa mënyra për të lehtësuar dhimbjet. Një zgjidhje e mirë që duhet provuar në këto raste është receta me një filxhan qumësht, dhe një kub akulli. Pasi brenda një ene me qumësht të keni hedhur dhe akull, mund të lagni një peshqir ose copë të hollë dhe ta vendosni atë në pjesët e djegura. Kjo recetë është efikase, sepse albuminat nga qumështi ndihmojnë lëkurën që të rigjenerohet, ndërsa akulli ofron lehtësim të dhimbjeve dhe ftohje të lëkurës.