• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Këshilla

Ja 6 shembujt perfektë që tregojnë se si ne influencojmë në trurin tonë

Truri i njeriut është organi më misterioz në trupin tonë. Shkencëtarët vazhdimisht zbulojnë gjëra të reja në lidhje me të dhe pavarësisht kësaj, janë të sigurt që ka ende sekrete për të zbuluar. Veprimet që ne bëjmë ndikojnë menjëherë në trurin tonë. ‘Bright Side’ ka përgatitur një listë për të treguar se si influencojmë ne në trurin tonë dhe ju sigurojmë që do surprizoheni.
1. Pagjumësia kronike ndikon në memorien tonë
Sipas shkencëtarëve pagjumësia ndikon negativisht në memorien tonë dhe shkakton sëmundjen e Alzheimer.
2. Stresi shkatërron trurin
Stresi kronik shkatërron memorien, aftësinë për të mësuar, vetëkontrollin etj.
3. Dashuria dhe urrejtja kanë shumë të përbashkëta
Sipas shkencëtarëve, dashuria dhe urrejtja ‘qëndrojnë’ në të njëjtën pjesë të trurit.
4. Truri është i ndjeshëm ndaj dehidratimit
Truri ynë është 80% ujë dhe një humbje shumë e vogël e ujit, ndikon negativisht dhe sjell pasoja në memorie, përqëndrim etj.
5. Sheqeri i tepruar në dietë përkeqëson memorien dhe aftësinë për të menduar
Sheqeri i tepruar në ushqime ndikon menjëherë në memorie, ngadalëson funksionimin e trurit si dhe në përqëndrim.
6. Leximi trajnon trurin në mënyrë perfekte
Shkencëtarët e ‘Oxford’ se leximi e trajnon trurin në mënyrë perfekte, gjë që nuk ndodh nëse shohim televizor apo luajmë në kompjuter./revistawho.com