• youuinsttaaffccbb
TEST
Këshilla, Lajme

Ja pse duhet ta merrni seriozisht mungesën e Vitaminës D në trup

Vitaminat janë shumë të rëndësishme për shëndetin tonë. Vitamina D është faktori kryesor për formimin e kockave dhe prandaj mungesa e saj shkakton shumë probleme.

Mungesa e Vitaminës D do të thotë kocka më të dobëta- Sëmundjet e kockave janë të shpeshta dhe kjo shkaktohet vetëm nga mungesa e Vitaminës D. Në formën e saj aktive Vitamina D ndihmon në thithjen e kalciumit dhe kalciumi është i gatshëmpër mineralizimin e kockave.

Vitamina D ndikon në lodhjen dhe dhimbjen e muskujve- Në një nga arsyet më të zakonshme për dhimbjen e kyçeve, shpinës, lodhjen vjen dhe kjo vjen prej mungesës së Vitaminës D. Gjithashtu mungesa e sj duhet marrë shumë seriozisht, sepse me kalimin e kohës mund të shkaktojë osteoporozë, sëmundje kardiake dhe 2 tipe diabeti.

Në fakt burimet e Vitaminës D janë të shumta, duke filluar nga: peshku, vaji i mëlçisë së peshkut, e verdha e vezës dhe rrezet e diellit. Gjithahstu shumë doktorë thonë se për t’i zëvëndësuar burimet e saj mund ta merrni si suplement. /revistawho.com