• youuinsttaaffccbb
TEST
A e dini se ..., Këshilla

A e dini se çokollata shërben edhe si ilaç…

Dr. Peter Barns shpjegon që përbërës të caktuar mund të zëvendësojnë shumë ilaçe dhe mund të përmirësojnë cilësinë e jetesës. sepse qëmoti është dëshmuar që çokollata e zezë nxit tajitje të hormonit të lumturisë. Më efikasi në luftën kundër kollës është përbërësi teobromin, pothuajse trefish më efikas se “kodeina”, të cilën mjekët  e rekomandojnë shumë shpesh. Ky përbërës natyral gjendet tek çokollata dhe ai nuk shkakton efekte të padëshirueshme në sistemin kardiovaskular si dhe në atë nervor. Kështu që duhet të konsumoni sa më shumë çokollata për ta kaluar gripin.