• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë

Studimi: Keni këto profesione?! Atëherë ju e tradhtoni partnerin tuaj

Disa njerëz besojnë se tradhtia është thjesht një çështje që lidhet me kohën, rrethanat, disponueshmërinë dhe mundësitë. Kur këto arsye bëhen bashkë, krijohet një stuhi e përsosur tradhtish të mundshme dhe tradhtish bashkëshortore, në të cilat pothuajse çdokush është në gjendje të bjerë pre. Të tjerë argumentojnë se tradhtia ndodh kryesisht me personalitete të veçanta të njerëzve. Por studiuesit kanë mbledhur statistika të cilat nxjerrin në pah disa tipare sjelljesh dhe karakteristikash të atyre që janë më të predispozuar për të tradhtuar. Për shembull, një studim ka konstatuar se meshkujt e quajtur Wayne mashtrojnë më shumë se ata me ndonjë emër tjetër dhe për gratë shprehen se ato që tradhtojnë më shumë se të tjerat janë rreth të tridhjetave, të martuar për pesë vjet ose më pak dhe me një fëmijë nën tre vjeç, shkruan “Panorama”. Studimet gjithashtu tregojnë se nivelet e larta të arsimit mund të ndihmojë në parandalimin e tradhtisë por ka edhe disa persona të cilat kanë një profesion i cili i tundon më shumë për të tradhtuar. Ekspertët kanë renditur 11 profesionet të cilët japin më tepër mundësi tradhtie si për burrat ashtu edhe për gratë.

Industria e financave/ bankë etj.

Mësuesit

Fizikantët

Policët

Avokatët

Infermierët

Asistentët

Zjarrfikësit

Punonjësit e Informatikës,

marrëdhënie me publikun,

punonjës online

Agjentët e shitjeve Banakierët