• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Këshilla

Nuk do ta besoni, por ja çfarë bën viagra me këto dy sëmundje

Mund të mos e keni menduar, por një pilulë Viagra mund të përgjysmojë rrezikun e njerëzve që vuajnë nga diabeti i tipit 2 dhe nga ata që kanë probleme me zemrën. Kështu ka rezultuar në studimin e fundit të realizuar tek 6000 njerëz britanikë. Gati 4 milionë njerëz në Britaninë e Madhe vuajnë nga diabeti i tipit 2 dhe rreth 12 milionë më shumë janë në rrezik të prekjes nga kjo sëmundje. Në këtë mënyrë, ato janë të rrezikuar edhe nga zhvillimi i sëmundjes së zemrës. Ekspertët mendojnë se Viagra dhe droga të tjera të ngjashme përmirësojnë gjendjen e njerëzve diabetikë. Ajo punon në një mënyrë të tillë duke relaksuar enët e gjakut dhe gjithashtu përmirëson qarkullimin e tij në ije. Ekspertët e Universiteteve të Manchesterit dhe të Oksfordit kanë treguar se ajo ka një ndikim të jashtëzakonshëm në shëndet. Ekipi i studiuesve ka studiuar të dhënat shëndetësore të këtyre njerëzve të cilët ishin me diabet të nivelit 2 që i përkisnin moshës 40 deri në 89 vjeç. 1 359 njerëz nuk kishin përdorur asnjë drogë të tipit PDE5, në të cilin përfshihet dhe Viagra. Ata e morën këtë të fundit 16 herë gjatë periudhës shtatë vjeçare të studimit, në më pak se një herë në çdo pesë muaj. Pas kësaj, ata kishin 46 përqind më pak gjasa që të vuanin nga një sulm në zemër dhe 40 përqind e tyre kishin më pak shanse të vdisnin si rezultat i kësaj Ai theksoi gjithashtu se ajo mund të mos funksionojë për të gjithë pacientët meshkuj të sëmurë nga zemra. Viagra nuk është e licensuar për përdorim nga gratë, por teorikisht mund t’i ndihmojë edhe femrat me diabet.