• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Këshilla, Teknologji

Mos e mbani kurrë laptopin në prehër, shkakton kancer

Përdorimi i laptopit, është mire që mos ta mbani atë në prehër dhe të mos e përdorni disa orë para se të flini.

Pajisjet elektronike përhapin rrezatime elektromagnetike që janë të dëmshme për trupin e njeriut. Laptopët përhapin më shumë rrezatime elektromagnetike, dhe në rast se e mbani laptopin në prehër, atëherë e ekspozoni trupin tuaj ndaj valëve elektromagnetike.laptop_preher-696x465

Këto valë elektromagnetike prishin strukturën qelizore të njeriut dhe mund të shkaktojnë edhe kancerin. Meshkujt sidomos nuk duhet ta përdorin asnjëherë laptopin në prehër, pasi mund të mbeten steril.

Studimet kanë treguar gjithashtu se drita e lëshuar nga ekrani i kompjuterit shkakton pagjumësi tek përdoruesit, shkruan javanews. Drita e kaltër nxit prodhimin e melatoninës, një hormon i cili ndikon në gjumë, ndaj është e rëndësishme që mos ta përdorni kompjuterin disa orë para se të flini.