• youuinsttaaffccbb
TEST
Jetë, Këshilla

Ja cila është arsyeja pse femrat kanë çrregullime menstruale

Ju janë vonuar periodat? Gjëja e parë që duhet të merrni në konsideratë është shtatzënia. Nëse kjo përjashtohet, atëherë duhet t’u kushtoni vëmendje shkaktarëve të tjerë që lidhen me përdorimin e pilulave për kontrollin e lindjeve ose hyrja në menopauzë. Një nga efektet anësore të marrjes së këtyre pilulave në doza të ulëta është çrregullimi i ciklit menstrual. Afrimi drejt menopauzës gjithashtu shkakton çrregullime të periodave para se të kaloni në këtë fazë. Përveç këtyre 3 mundësive, ka edhe probleme të tjera shëndetësore, si dhe faktorë mjedisorë dhe të mënyrës së jetesës që mund të ndikojnë tek cikli menstrual./syri.net

Ja cilët janë ata:

Problemet me tiroidet

Sindroma policistike e vezoreve

Niveli i lartë i stresit

Duhanpirja

Konsumimi i alkoolit

Dieta e varfër ushqimore

Konsumi i tepërt i alkoolit

Të qenët e dobët

Stërvitja e shumtë