• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Këshilla

Studimi/ Lani duart sapo të dilni nga tualeti…

Një studim i fundit australian ka dalë në përfundimin se shumica e njerëzve nuk i lajnë duart kur dalin nga tualeti. “Kur nuk i lani duart pasi keni lenë tualetin, ju keni urinë dhe mikrobe të shumta në duart tuaja”, ka thënë për Daily Mail ekspertja e higjienës, Kate Levy. Ajo ka sugjeruar se duart jo vetëm që duhen larë për afro 20 sekonda, por nga ana tjetër duhet të sigurohemi ti thajmë mirë ato. Studimi ka vënë re gjithashtu se 1-10 njerëz konsumojnëushqim në tualet, për të mos folur pastaj sesa të shumtë janë ata që marrin me vete në tualet dhe telefonin e tyre. Ky apel për larjen e duarve vjen dy ditë para Ditës Ndërkombëtare të Larjeve të Duarve, e cila është në 15 tetor.