• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Lajme

Shkenca shpjegon se pse kemi parandjenja

Shpesh të gjithë ne përdorim shprehje të tilla si “po ma ndjen zemra”, “zemra po më thotë…”, etj. Por, duket se kjo nuk është krejt e pavërtetë. Hulumtime shkencore tregojnë se zemra mund të ketë inteligjencën e saj dhe nuk është e pavërtetë nëse zemra juaj indikon, për shembull, se një person është njeri i keq.
Me zhvillimin e instrumenteve të reja shkencore, intuita është tani diçka që po studiohet duke përdorur metodën shkencore.

Zemra gjeneron një fushë të fuqishme dhe të matshme elektromagnetike. Magnetokardiografia është shkenca e masës së fushës që është prodhuar nga aktivitetit elektrik brenda zemrës.

Është njohuri e zakonshme shkencore se frekuenca tingëlluese e fushës së zemrës suaj ndërvepron me fushat e të tjerëve rreth jush. Ky efekt është super i fortë.

Në një studim, 26 pjesëmarrësve iu treguan një seri prej 45 fotografive. 30 nga fotot ishin neutrale dhe 15 prej tyre ishin emocionalisht eksituese. Pjesëmarrësit iu nënshtruan një elektrokardiogrami për të matur përshpejtimin e zemrës. Ajo që u gjet ishte e pabesueshme.

Një normë dukshëm më e madhe e zemrës ndodhi para stimujve të ardhshëm emocional në krahasim me stimujt e qetësuar. Edhe zemra edhe truri po i përgjigjeshin fotove emocionale para tyre të zakonshmeve.