• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Lajme

Nuk laheni për dy ditë? S’ua merr mendja çfarë ndodh me trupin tuaj…

Mund t’iu ndodh shumë njerëzve që të rrinë pa u larë për më shumë se dy ditë, duke menduar se në fund të fundit nuk ndodh asgjë. Por ky shkrim që sjell “Noa.al”, do ju bëjë që të mendoheni dy herë. Siç raporton ‘Mirror’, trupi ynë mbart rreth një mijë lloje bakteresh dhe 40 lloj kërpudhash. Këto baktere dhe kërpudha, shërbejnë për të ruajtur shëndetin tonë, nëse pastrohen rregullisht me ujë dhe sapun. Edhe nëse nuk djersisni shumë, nëse nuk laheni ndotja është e madhe, ndaj kapërcimi i larjeve për më shumë se dy ditë, çon në një shtim me përmasa të frikshme, duke stimuluar dobësimin e imunitetit dhe për rrjedhojë edhe sëmurjen më të shpeshtë. Jo vetëm kaq, por lëkura duke pasur yndyrë vetvetiu, nëse nuk lahet rregullisht mund të acarohet. Ndër të tjera bakteret që konsumojnë acide, yndyra dhe proteina të trupit, mund të shkaktojnë aromë të keqe të trupit. Kështu që mendoheni mirë para se të kaloni radhën e larjes.