• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Lajme

Njihuni me 5 fotot e fëmijëve që nuk duhet t’i postoni asnjëherë në rrjetet sociale

1.Fëmijët e prindërve të tjerë

Kushdo ka të drejtë të jetë i rezervuar për privatësinë e fëmijëve dhe postimin e fotove në rrjetet sociale. Kështu, para se të postoni një foto nga festa e ditëlindjes, festa të ndryshme apo edhe nga një lojë fëmijësh në kopsht, më parë duhet të merrni konfirmimin e prindërve të tjerë dhe të respektoni qëndrimin e tyre.

 

b72ff7cae3f913f185341410faced0be

2.Shkollën e tyre

Gjëja e parë që mendojnë të gjithë prindërit është që shkolla e fëmijëve është një vend i sigurt. Por realiteti është se edhe atje është një zonë e frikshme dhe vazhdimisht e sulmuar nga njerëz të ndryshëm. Nëse ju postoni foto të fëmijëve në klasë apo në oborrin e shkollës, sigurohuni që emri i shkollës apo karakteristika që mund të dallojnë vendndodhjen të jenë të fshehura.

a9312f048f8c8cfe172334745efca67d

3.Fotot nudo

Arsyet për ta shmangur këtë kategori janë të dukshme. Ndërsa arsyeja juaj për të ndarë fotot e fëmijëve nga vaska është “oh, janë shumë të bukura”, por kjo nuk e mposht rrezikun. Shumica e rrjeteve sociale përdorin standarde të lakuriqësisë, por ju si prindër duhet të shkoni në një hap më tej. Nëse këto lloj fotosh lënë vend për keqinterpretime seksuale, thjesht mos i postoni.

2b7a530ef87679bdf68bd98bc3e78074

4.Fotografitë me emrat e tyre të plotë

Prindërit gjithmonë duhet të jenë të përmbajtur për sa u përket të dhënave personale. Sidomos në rrjetet sociale, kur ndjekësit janë nga më të ndryshmit. Të gjitha fotot që përfshijnë emrat e tyre të plotë, emrin e shkollës, uniformën etj., janë rrezik i vazhdueshëm, ndaj kujdes me të dhënat e tyre personale dhe ruani gjithmonë imazhin e tyre.

178cf982de7cb705a0bb908306842132

 

 

5.Asgjë që fëmijët nuk do të donin të ishte publike

Një gjë shumë e rëndësishme për t’u marrë parasysh kur vendosni të postoni në rrjetet sociale foto të fëmijëve është edhe dëshira e tyre: nëse janë të rritur mjaftueshëm për të kuptuar, ju duhet të dini nëse atyre u pëlqen që ta ndajnë me të tjerët apo jo një foto. Ka foto që atyre mund të mos u pëlqejë vetja, mund të jetë një foto e turpshme apo diçka personale që nuk e duan në publik. Thjeshtë duhet të respektoni dëshirat e tyre.

7d7b5c0797632c1735885b4b11059be1