• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Jetë, Këshilla, Lajme

Fëmijët prematurë, ja si të kujdeseni për shëndetin e tyre

Pas lindjes fëmijët prematurë, në rastet më të shumta gëzojnë shëndet të plotë. Megjithatë nënat e tyre duhet të tregojnë një kujdes të veçantë. Ndryshe nga fëmijët që kanë lindur në muajin e nëntë, fëmijët e lindur para kohe janë më delikatë. Ne po ju tregojmë disa këshilla mjaft  të vlefshme të cilat duhet t’i keni parasysh për çdo rast.

1- Ushqyerja e kujdesshme sipas mundësive dhe nevojave të fëmijës.

2-Ruajtja nga sëmundjet dhe infeksionet.

3-Temperatura e fëmijës duhet ruajtur në limitin 36-37 gradë.

4-Temperatura e ambientit ku qëndron fëmija duhet 23-25 gradë.

5-Në stinët e nxehta temperatura nuk duhet t’i kalojë 27 gradë.

6-Dhoma e fëmijës duhet të ketë lagështirë të mjaftueshme.

7-Ajri i dhomës ku rri fëmija duhet të ndërrohet vazhdimisht.

8-Veshjet dhe mbulesat nuk duhet ta shtrëngojnë fëmijën.

9-Mbajtja e temperaturës së trupit në shifrat normale.