Arsyeja përse na “zë korenti” gjatë dimrit


Ju ka ndodhur ndonjëherë të prekni dikë dhe gishtat tuaj të elektrizohen? Përveçse trembeni pyesni edhe veten pse ndodh kjo. Arsyeja pse ndodh më shpesh gjatë dimrit është sepse ajri i ftohtë nuk mban aq shumë lagështi sa i ai i ngrohtë. Për shkak se uji është konduktor i mirë, lagështia i jep mundësinë elektroneve që të largohen nga trupi jonë përpara se të kenë mundësinë për t’u grumbulluar. Gjithçka ndodh falë elektricitetit statik, që ndodh kur ngarkesat elektrike pushtojnë sipërfaqjen e një objekti. 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password