• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Lajme

9 mënyra për të dalluar një parfum origjinal nga një fals

Blerja e një parfumi të falsifikuar jo vetëm që mund t’ju bëjë të ndjeheni të mashtruar, por gjithashtu mund të jenë të dëmshme për shëndetin tuaj. Megjithatë, ka disa shenja që do të ju ndihmojnë për të dalluar një parfum origjinal nga një fals.

1.Kontrolloni barkodin. Mund të dalloni në foto që ngjyrat e një barkodi të një parfumi origjinal janë më të theksuara sesa tek një parfum fals.

6305660-3-5-1472310877-0-1472473467-1472479737-650-3a9096b21c-1-1472539472

2.Shikoni mbështjellësen e kutisë së parfumit. Nëse mbështjellësa është e plasaritur, parfumi nuk është origjinal. 

6305710-4-5-1472305610-0-1472473481-1472479898-650-8820b915cd-1-1472539472

3.Kutia e parfumit origjinal është e dizenjuar nga brenda për mbajtjen e parfumit të sigurtë, siç shihet në foto. Kartoni duhet të jetë i bardhë, jo gri.

6305910-9-1-1472310552-650-69927c15c9-1-1472539472

4.Etiketa dhe mbishkrimi. Kur të bleni një parfum, mos hezitoni të kontrolloni faqen e internetit të prodhuesit për të parë nëse informacioni i publikuar nuk përputhet me atë që është dhënë në paketim. Edhe mospërputhja më e vogël është një shenjë e një parfumi të falsifikuar.

6305810-7-5-1472306986-0-1472473502-1472479984-650-3a9096b21c-1-1472539472

5.Dizenjimi. Duke kërkuar nëpër dyqane, ne mund të shohim parfume që shfaqen të ngjashme në sy dhe erë të disa parfumeve të shtrenjta. Ky mashtrim i thjeshtë lejon prodhuesit për të mbrojtur veten nga kontestet. Pra, mos harroni të inspektoni shishen e parfumit me kujdes para se ta bleni atë.

6305610-2-5-1472304761-0-1472473514-1472480435-650-0359ff811b-1-1472539472

6.Ngjyra e parfumit. Markat e famshme nuk përdorin shumë bojë në produktet e tyre, kjo është edhe arsyeja pse ngjyra e parfumit origjinal zakonisht është e zbehtë. 

6305760-5-5-1472306458-0-1472473523-1472480555-650-b13b3aa25f-1-1472539472

7.Kapaku i shishes. Kapaku i një parfumi origjinal duhet të jetë i përkryer simetrikisht (vetëm nëse është projektuar ndryshe në krijimin origjinal, natyrisht).

6306010-6-5-1472306697-0-1472473533-1472480851-650-b43e883ecc-1-1472539472

8.Numri serial. Numri serial duhet të tregohet në fund të shishes (dhe jo të jetë ngjitur në të!).

6305860-8-5-1472311333-0-1472473543-1472481166-650-3a9096b21c-1-1472539472

9.Shishja. Një parfum origjinal ka një shishe me cilësi të lartë. Shishja e parfumit fals i afrohet pak origjinalit por s’mund të jenë njësoj.

6305960-9-9-5-1472310495-0-1472473551-1472481339-650-1ccd54f71a-1-1472539472