• youuinsttaaffccbb
TEST
Breaking News, Lajme

10 fakte interesante për trupin që nuk i dinit

Ne mendojmë se e njohim shumë mirë trupin tonë, por trupi i njeriut është aq i komplikuar dhe misterioz saqë ndonjëherë konfuzon edhe vetë shkencëtarët. Ju sjellim disa fakte interesante për trupin tonë që shumica prej jush nuk i di:

1.Gjuha jonë është absolutisht unike. Mbajeni mend këtë.

1301055-22-650-8ddd35d536-1480497170

2.Numri i bakterieve në gojën e njeriut është i barabartë me numrin e njerëzve në tokë ose më shumë.

3.Lëkura e thonjve që është e butë mund të tregojë që vuani nga teroidia.

7901660-original-1480065990-1480496670-650-32e9147584-1480497170

4.Nuk janë vetëm 4 grupe gjaku, por 29 grupe. Më të rrallat i përkasin llojit Bombay të një grupi të vogël në Japoni.

5.Nervat në trupin tonë përshkojnë 75 kilometra. 

6.Një njeri bën 20.000 frymëmarrje në ditë.

7.Syri i njeriut mund të dallojë 10 milion lloje ngjyrash, por truri jonë nuk i mban mend të gjitha.

8.Zemra e njeriut rreh 35 milion në vit.

9.Një person konsumon mesatarisht 35 ton ushqim në vit.

10.Buzëqeshja vë në lëvizje 17 muskuj të fytyrës ndërsa e qara 43. Kështu që qeshni më shumë!