• youuinsttaaffccbb
TEST
A e dini se ...

Kur presioni arrin kulmin, sillu si një grua! Studimi që tregon se…

Gratë arrijnë të përballojnë më mirë stresin, këto janë përfundimet e një studimi nga Universiteti i Ben Gurion-it i publikuar në fund të muajit tetor – gratë kontrollojnë më mirë stresin, të paktën në nivelet më të larta të tenisit. Kërkuesit kanë analizuar të paktën 1.127 lojra në sfida me femra dhe 4.153 ndeshje me meshkuj. Edhe tenistet femra shfaqnin tension në momentet më thelbësore, por gjithësesi diferencën e përben rezultati me 50 % me më pak stres se meshkujt. Për të fituar ose të paktën mos të biesh nën presion duhet të sillesh si një grua. Kështu sugjeruan specialistët e studimit.  Arsyeja mund të gjendet në kapacitetin e menaxhimit të kortizolit, që lëshohet kur jemi nën efekti e stresit apo kur ulet niveli i sheqerit në gjak. Të tjera studimet treguan se nivelet e larta të hormoneve kishin një korrelacion me gabimet e shërbimit të set-it të dytë përgjatë lojës së tenisit. Si përfundim rezultatet sipas studiuesit Danny Cohen-Zada hedhin poshtë mitin se femrat fitojnë më pak ndeshje se burrat.